Door onze apparatuur wordt met laser, water of een oscilerend mes een lijntekening/afbeelding gesneden, gegraveerd of gemarkeerd. Wij beschikken over een 3000 x 1500 mm groot werkvlak voor alle snijtechnieken.


Lasersnijden/graverenbestand , watersnijdenbestand of flashcutbestand

Voor het lasersnijden en watersnijden van objecten is een lijntekening nodig. Dit moet een vectorbestand zijn. Door aan de verschillende tekeninglagen (kleuren) verschillende opdrachten toe te kennen kunnen wij tegelijkertijd snijden, graveren of markeren. Het is voor ons makkelijk wanneer u de verschillende lagen respectievelijk snijden, graveren of markeren noemt.

Het betreffende vectorbestand moet een CAD-tekening (.dxf), Illustrator-tekening (.ai) of Illustrator EPS (.eps) zijn om te kunnen worden gesneden. Eventuele andere vectorbestanden zoals .PDF zijn ook mogelijk. Stuur uw file om deze door ons te laten controleren. Mocht u hier niet over beschikken kunnen wij ook het tekenwerk voor u verzorgen. In dat geval kan een omschrijving van het object of een schets voldoende zijn.

Het snijbestand moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Tekening schaal 1:1
  • Alle letterypen moeten zijn omgezet naar outlines (lettercontouren)
  • Pas op voor dubbele/overlappende lijnen. Dubbele lijnen zullen door de laser dubbel worden gesneden. Dit gaat ten koste van de kwaliteit en uw portemonnee.
  • Probeer lagen in uw tekening een duidelijke naam te geven, geef eventueel door de laagnaam aan of een lijn gesnden, gegraveerd of gemarkeerd moet worden.

Lasergraverenbestand

Bij het graveren van foto’s en afbeeldingen geeft een contrastrijke afbeelding met een lichte, egale achtergrond het mooiste resultaat. Ook is een regel: "Hoe groter het werk des te mooier het uiteindelijke resultaat." Wij zullen u adviseren of de afbeelding de goede kwaliteiten heeft. Voor het graveren is elk gangbaar afbeelding-formaat, kleur of zwart-wit, door ons te verwerken.(bestandtypes: jpg, bmp, pdf, eps, enzovoort).


Snijtijd zoveel mogelijk bepreken:
De snijtijd kunt u beïnvloeden. Het aantal snijminuten kunt u beperken door een slimme indeling van uw tekening. Laat snijlijnen samenvallen, dit bespaart snijtijd.

Mocht u vragen hebben dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Stuur uw tekening op of Vraag direct een offerte aan