GRAFMONUMENTEN

Wij zetten ons in voor het produceren en ontwerpen van grafmonumenten. Grafmonumenten snijden wij in elke vorm en uit elk gewenst materiaal. Grafmonumenten kunnen wij bijvoorbeeld snijden uit RVS, cortenstaal, marmer maar ook tropisch hardhout. Sommige materialen kunnen gesneden worden in diktes oplopend tot wel 100 mm.

Groot voordeel van watersnijden is:

  • Vrijwel braamloze snede.
  • De snede is van constante, hoge kwaliteit.
  • Koel snijden, dus ook geschikt voor composieten en plastics.
  • Geen vervorming of verkleuring.
  • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven.
  • Er vind geen doorbuiging plaats waardoor het goed mogelijk is om flexibele materialen te bewerken.
Letters lasergesneden tbv grafmonument
Koperen letters lasergesneden tbv grafmonument
Grafmonumenten van RVS en cortenstaal

Bij de gedachte aan een modern en eigentijds gedenkteken, denken we al gauw aan meer eigentijdse materialen zoals steen en glas. Staal is echter een erg mooi alternatief voor het ontwerpen van een grafmonument.

Cortenstaal

Cortenstaal laat zich gelijksoortig ontwerpen en realiseren als RVS, waarbij de sfeer wel strak is maar ook warmer. Cortenstaal is een staalsoort die kortdurend roest en daardoor deze prachtige kleur geeft en duurzaam is. Cortenstaal wordt gebruikt voor het ontwerpen van complete grafstenen met bijvoorbeeld de tekst uit het materiaal gesneden, maar ook voor losse tekst welke gemonteerd kan worden op bijvoorbeeld een natuursteen.

RVS

RVS wordt gebruikt voor het ontwerpen van complete grafstenen met bijvoorbeeld de tekst uit het materiaal gesneden, maar ook voor losse tekst welke gemonteerd kan worden op bijvoorbeeld een natuursteen. 

Afhankelijk van het ontwerp en uw wensen wordt in overleg met u bepaald hoe het roestvrij staal afgewerkt gaat worden: heel glanzend (gepolijst), een beetje mat of geborsteld.

Graag laten we ons inspireren door uw verhaal om tot een gedenkteken te komen dat in alle eenvoud treffend is.

Offerte voor een grafmonument

Letters lasergesneden tbv grafmonument
Cortenstaal letters lasergesneden tbv grafmonument

Borden/Naamborden portfolio