Metalen lasersnijden, watersnijden, freezen

CutCompany heeft een divers assortiment metalen voorradig. Wij kunnen deze direct voor u lasersnijden, watersnijden of freezen in iedere gewenste vorm. Snelle levering is hierdoor geen enkel probleem.

Tot onze standaard voorraad behoort:

  • Aluminium,
  • geborsteld RVS,
  • gepolijst RVS,
  • Bank RVS,
  • Verzinktstaal,
  • Cortenstaal,
  • Blank staal,
  • Messing,
  • Koper,
  • Blik.

Onze standaard plaatmaten zijn 2500 x 1250 mm in diverse diktes van 0,1 mm tot 40 mm. Wij kunnen wanneer gewenst andere afmetingen bestellen. Daarnaast is ons materiaal voorzien van speciale bescherm- of laserfolie om beschadigingen tijdens het laseren of watersnijden te voorkomen.

Lasersnijden en waterstraalsnijden van metaal bij CutCompany
Lasersnijden en waterstraalsnijden van metaal bij CutCompany

Metaalsoorten

Onderstaand treft u een overzicht aan van de meest gebruikte soorten metalen:


RVS

Roestvaststaal wordt ook wel RVS of inox genoemd en in de volksmond bekend als roestvrijstaal. RVS is een veredeld metaal, corrosiebestendig en zeer sterk. Wij hebben standaard RVS blank, 304 en 316 voorradig. Het verschil tussen RVS 304 en 316 zit in de samenstelling. RVS 316 is hierdoor bestendig tegen chloor- en zoutomgeving.  

RVS wordt toegepast bij productie van bootbelettering, logos gevelbelettering, plinten, (bedrijfs)naamborden of machine onderdelen.

RVS blank, RVS 304 geborsteld of gepolijst, RVS 316 geborsteld of gepolijst, RVS 430.


Messing

Messing wordt ook wel geelkoper genoemd gezien de goudgele kleur. Messing is uitstekend geschikt om te bewerken en eenvoudig te onderhouden. In vochtige omstandigheden kan messing oxideren. Er ontstaat dan een klein laagje, een donker filter, maar dit is eenvoudig weg te poetsen. Door het oxideren kan er ook een gewenst klassieke en oude uitstraling ontstaan.

Toepassingen: grafmonumenten, belettering, logos en instrumentenbouw.


Staal

Staal is een legering bestaande uit koolstof en ijzer. Blank staal is niet behandeld en is daarom niet roestvast. Verzinkt staal, ook wel gegalvaniseerd staal genoemd is een stalen plaat waar een klein laagje zink zit tegen corrosie. Cortenstaal is een staalsoort waar een dunne laag blank staal om RVS gegoten is. Het blank staal roest snel terwijl het RVS de kracht van staal behoudt.

Tot onze standaard voorraad behoort blank staal, verzinkt staal en cortenstaal.

Toepassingen: Het uitsnijden van spuitsjablonen, industriële machine onderdelen, belettering voor zowel buiten als binnen en machine onderdelen.


Aluminium

Aluminium is zeer licht en bevat minder edel waardoor het materiaal snel corrodeert. Bij buitentoepassingen ontstaat er een witte gloed over het staal.

Toepassingen: Onderdelen laser-, of watersnijden voor de jachtenbouw, belettering, modelbouw en de industriële markt.


Koper

Koper is buigzaam, eenvoudig te vervormen en heeft een zeer groot geleidingsvermogen voor elektriciteit en warmte. Koper roest niet wanneer het in aanraking komt met water maar heeft daarin tegen wel corrosievorming waardoor het koper groen uitslaat. Daarbij heeft koper een luxe uitstraling en is onderhoudsvriendelijk.

Toepassingen: Gezien de eigenschappen van koper zijn en veel toepassingsgebieden te denken valt aan grafmonumenten, belettering, kunst of bijvoorbeeld sieraden.


Blik

Blik is een dun plaatstaal dat vertind is door galvanisatie zodat corrosie tegengegaan wordt.


Direct een offerte voor metaal snijwerk aanvragen
Voorbeelden van lasergesneden metalen roosters
Voorbeelden van lasergesneden metalen roosters